• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.Τσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Λάλα: Mεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.Α.Σ.Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   04.05.2019 13:20
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τσεχικά κοσμήματα - σύμβολο ποιότητας

Μουσείο Λαλαούνη: Handmade Dreams και σύγχρονο τσέχικο κόσμημα

Η έκθεση Handmade Dreams παρουσιάζει την επιλογή κοσμημάτων του curator Petr Novy (The Museum of Glass and Jewellery in Jablonec nad Nisou) που εκπροσωπεί τις σύγχρονες τάσεις στο τσεχικό μοντέρνο κόσμημα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Η έκθεση «Handmade Dreams» παρουσιάζει την επιλογή κοσμημάτων του curator Petr Nový (The Museum of Glass and Jewellery in Jablonec nad Nisou) που εκπροσωπεί τις σύγχρονες τάσεις στο τσεχικό κόσμημα μόδας.  Εμπεριέχει κομμάτια εμπνευσμένα από παραδοσιακά ως και μοντέρνα σχέδια και  κοσμήματα νικητών του διαγωνισμού σχεδιαστών Master of Crystal, καθώς και γνωστές επιλεγμένες τσεχικές μάρκες κοσμημάτων.

Τσεχικά κοσμήματα - σύμβολο ποιότητας

Τα τσέχικα κοσμήματα - όπως και το τσεχικό γυαλί - κατέχουν ήδη από τον 18ο αιώνα υψηλή θέση στον τομέα της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας και της δημιουργικής βιομηχανίας. Τα κοσμήματα από τη Βοημία ήταν πάντα συνώνυμο της ποιότητας και ήταν σε θέση να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις πελατών από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Όροι όπως "Bijoux de Bohème", "Jablonec Goods" ή "Jablonex" παραμένουν ζωντανοί μέχρι σήμερα.

Η Τσεχική Δημοκρατία εξακολουθεί να ανήκει στους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως ημικατεργασμένων προϊόντων από γυαλί, όπως χάντρες, μαργαριτάρια και πέτρες. Ωστόσο, η σύγχρονη τσεχική βιοτεχνία κοσμημάτων προσφέρει όχι μόνο τα πρώτα ή τα ημιτελικά προϊόντα μοντέρνου κοσμήματος, αλλά και ολοκληρωμένα προϊόντα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του σχεδιασμού.

lalaounis.jpg

Ο μεγαλύτερος παραγωγός κοσμημάτων μόδας στην Τσεχική Δημοκρατία είναι ο όμιλος Preciosa, που είναι και ο κύριος συνεργάτης της έκθεσης. Υπάρχουν δεκάδες άλλες εταιρείες στην περιοχή του Jablonec, καθώς και εκείνες που συνεργάζονται με εικονικά εμπορικά σήματα όπως η Nina Ricci, ο Gaultier και ο Karl Lagerfeld, που αξιοποιούν τις δεξιότητες και τις μοναδικές τεχνολογικές γνώσεις των Τσέχων κατασκευαστών κοσμημάτων.

Στην έκθεση συμμετέχουν: AAC, G&B Bijoux, Odvárka Bijoux, Ralton και Šenýr Bijoux. Τα σχολεία της περιοχής του Λίμπερετς συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της παράδοσης της τέχνης και της βιοτεχνίας κοσμημάτων, γι΄ αυτό και έχουν σημαντική θέση στην έκθεση: πρόκειται για σχολές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Εφαρμοσμένων Τεχνών κοσμημάτων, bijoux και γυαλιού στο Jablonec nad Nisou, στο Železný Brod και στο Liberec. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν δείγματα σύγχρονων μαρκών κοσμημάτων όπως η ZORYA και η LLEV studio.

Η συλλογή Handmade dreams θα δείξει σύγχρονες τάσεις στο τσεχικό κόσμημα, στο οποίο οι σύγχρονοι σχεδιαστές συνεχίζουν την περήφανη παράδοση της τσεχικής κοσμηματοποιίας.

Η έκθεση θα βρίσκεται στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2019 και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν στις 8.5.2019, όπου ο curator Petr Nový θα δώσει μια διάλεξη για το κόσμημα του χτες και του σήμερα.

image001.png

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και συγκεκριμένα στις 18.5.2019 που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα πραγματοποιηθεί ένα workshop κατασκευής κοσμήματος για παιδιά, χρησιμοποιώντας υλικά που προσφέρει η εταιρία Preciosa.

Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr