• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - ΚαραμανλήΠροεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για κλοπήΙσχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες και προειδοποίηση για τσουνάμι - Τρομακτικά βίντεοΊλιον: Συνελήφθη αστυνομικός της ΟΠΚΕ μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητήΜαρουσάκης: Ο αντικυκλώνας δίνει ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στα νότια, κρύο από τη Θεσσαλία και πάνω - Με «βροχές και χιόνια» τα Χριστούγεννα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   25.07.2019 18:34
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Ιερά Σύνοδος: Καθιερώνει Ημέρα εναντίον των εκτρώσεων

Όλη αυτή η ιστορία φαίνεται πως ξεκίνησε από το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», το οποίο, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του, είναι υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθιερώνεται η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ως Ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Μία απόφαση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Επίσης, αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι αν και η απόφαση από τους Συνοδικούς ιεράρχες ελήφθη στις 9 Ιουλίου -για άγνωστους λόγους- μόλις σήμερα έγινε γνωστή. Περίεργα πράγματα… Γιατί; Είναι γνωστή η θέση της Εκκλησίας πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Στη σχετική εγκύκλιο, με αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018, αναφέρεται ότι οι ιεράρχες έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας!

Όλη αυτή η ιστορία φαίνεται πως ξεκίνησε από το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», το οποίο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του, είναι υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων. Σ’ αυτό συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ). Σκοπός του είναι η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού. Ενώ παράλληλος σκοπός είναι και η αποτροπή των εκτρώσεων μέσω της σωστής ενημέρωσης.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «δοξάζουμε τον Πανάγαθο Θεό και ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους Αγίους αρχιερείς που την απαρτίζουν και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για την ιστορική αυτή απόφαση.

Με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας».

«Προτρέπουμε όλους όσοι κατανοούν πως κάθε ανθρώπινη ζωή δημιουργείται από το Θεό, με τη συγκατάθεση και τη συνέργεια των γονέων του, να τιμήσουν την απόφαση της Εκκλησίας μας, να σταθούν συμπαραστάτες στο «Αφήστε με να Ζήσω» και στο αγέννητο παιδί, προστατεύοντας και αγαπώντας το από την πρώτη κιόλας στιγμή, ως δώρο Θεού και πηγή ευλογίας και χαράς» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

egkyklio_shmeiwma_ieras_synodoy-1.jpg
Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κίνημα «Αφήστε με να ζήσω»
  • Ιερά Σύνοδος
  • Εκκλησία της Ελλάδος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr