Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» των 7 φόνων και το ψυχολογικό προφίλ του
copyright: APimages

SERIAL KILLER ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΩΝ 7 ΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ

Ψυχίατρος διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για έναν ψυχικά ασθενή αλλά για έναν στυγνό, κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στα χρονικά της Κύπρου, με τις Αρχές να σκιαγραφούν όλο και πιο αναλυτικά το προφίλ του «Ορέστη» που ξεφορτωνόταν τα θύματά του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού. Σε συναγερμό τέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η Αστυνομία στην Κύπρο, έπειτα από πληροφορία για εντοπισμό νέας σορού στο πεδίο Βολής της Ορούντας  καθ’ υπόδειξη του serial killer στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νέο θύμα του 35χρονου «Ορέστη», του serial killer στην Κύπρο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δολοφονήσει δύο γυναίκες – οι σοροί των οποίων βρέθηκαν μέσα στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου ορυχείου του Μιτσερού -  και ένα 6χρονου κορίτσι, η σορός του οποίου δεν έχει ακόμα εντοπιστεί παρά τις εξονυχίστηκες έρευνες της λίμνης Μεμί.

Ο εντοπισμός του νέου πτώματος έγινε ύστερα από δική του υπόδειξη. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, ο δολοφόνος παραδέχτηκε συνολικά επτά φόνους, αφού ομολόγησε ότι διέπραξε άλλον έναν διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία.

kypros_serial_killer_01.jpg
(AP photo)

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων σορών, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν σταματούν. Ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο. Ο 35χρονος λοχαγός, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, οδηγήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου κλήθηκε να δώσει κάποιες προφορικές διευκρινίσεις, χωρίς όμως να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση, γραπτώς.

Διαβάζοντας ανάποδα τη λέξη «Μιτσερό» σχηματίζεται η λέξη ««Ορέστης»», όπως και το όνομα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος

Επίσης την ίδια ημέρα, ο 35χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για έναν στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του. Έτσι, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του, σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι usb, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Γιατί χρησιμοποιούσε το Μιτσερό και το όνομα «Ορέστης»;

Άλλο ένα στοιχείο που έχουν ενώπιόν τους οι ανακριτές της Αστυνομίας είναι εάν υπάρχει διασύνδεση στο γεγονός ότι ανάμεσα στη λέξη «Μιτσερό» και ««Ορέστης»» υπάρχει σχέση, αφού διαβάζοντας ανάποδα τη λέξη «Μιτσερό» σχηματίζεται η λέξη ««Ορέστης»», όπως και το όνομα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο serial killer είναι κάτοικος του χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, είναι στρατιωτικός και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου στο Σώμα των Τεθωρακισμένων. Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Μάλιστα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για να διακριβώσουν το εάν η δράση του επεκτάθηκε και στην Ελλάδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται (AP photo)

Ψάχνοντας την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων που επιτρέπουν την εναργέστερη δυνατή σκιαγράφηση του προφίλ του serial killer. Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική δράση του ο ύποπτος και τι ήταν αυτό ακριβώς που πυροδότησε τη μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο. Ως εκ τούτου, οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

(AP photo)

Ο λοχαγός με τα δύο πρόσωπα

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει, αφού αναμένεται να ανασυρθούν από το φρεάτιο θανάτου και άλλα πτώματα, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer. Το δολοφονικό πρόσωπό του κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, εκείνο του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

δολοφόνος- Κύπρος

Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του δηλώνουν πως, σε καμία περίπτωση, δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου. Πρόσωπα από τον κύκλο του, αναφέρουν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά. Ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Το χόμπι ενός serial killer

Όταν έβγαζε τις αρβύλες και την παραλλαγή, ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στη φωτογραφία, ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με αυτό, αλλά και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Την ίδια ώρα, φωτογραφίες του τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο.

Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του

Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού. Επίσης, το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα εντοπίζεται και στο YouTube όπου ανέβασε σειρά βίντεο στα οποία παρουσιάζει οδηγίες για αρχάριους χρήστες του προγράμματος Photoshop.

(AP photo)

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας

«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα». Αυτά αποκάλυψε στο «Έθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις». Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόµα του. Απαντά στους αστυνοµικούς µόνο σε συγκεκριµένες ερωτήσεις.

Όταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης και της 38χρονης, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Όταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα. ∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει». Ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι οι επόμενες ημέρες θα φέρουν νέες εξελίξεις, αλλά και νέες αποκαλύψεις, μακάβριες, δίνοντας παράταση στο εξελισσόμενο θρίλερ της Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ