Η Ραλλία Χρηστίδου σε μηχανή
Η Ραλλία Χρηστίδου σε μηχανή/Eurokinissi

Με βέσπες και παπάκια στα έδρανα: Αυτοί είναι οι «easy riders» της Βουλής (pics)

Τελευταία Ενημέρωση
Φανατικοί οπαδοί των δίτροχων, κάθε φύλου και πολιτικής απόχρωσης, που αφήνουν στην άκρη βουλευτικά αυτοκίνητα και αυστηρά κλισέ, ψηφίζοντας... δαγκωτό µηχανή

Το έβδομο... κόμμα της Βουλής θα µπορούσαν να συγκροτήσουν οι φανατικοί οπαδοί των δίτροχων, µε τους βουλευτές που απαρτίζουν τη συγκεκριµένη οµάδα να εντοπίζονται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Μπορεί οι «easy riders» της Βουλής να µη χτυπούν αυτοδυναµία, ωστόσο κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στις τάξεις τους διαθέτουν έναν πρώην πρωθυπουργό, νυν και πρώην υπουργούς, πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εντυπωσιακές παρουσίες. ∆όµνα Μιχαηλίδου και Ραλλία Χρηστίδου τράβηξαν τις τηλεοπτικές κάµερες πάνω τους όταν την περασµένη Τετάρτη εµφανίστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο µε µηχανή, κερδίζοντας θετικά σχόλια για την επιλογή τους.

Με βέσπες και παπάκια

Από τότε που ο «Ξένοιαστος καβαλάρης» («Easy Rider»), η ταινία-ορόσηµο της κινηµατογραφικής αντικουλτούρας, αποτύπωνε µε τον πιο εµβληµατικό τρόπο την αίσθηση της ελευθερίας και των ανοιχτών οριζόντων, έχουν περάσει πέντε γεµάτες δεκαετίες. Οι easy riders της Ελληνικής Βουλής µε παπάκια, βέσπες ή µηχανές µεγάλου κυβισµού αφήνουν στην άκρη βουλευτικά αυτοκίνητα και αυστηρά κλισέ και κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη. Στην επίσηµη πρώτη της Βουλής, ο καιρός αλλά και η συνοδεία συγγενών των νεοεκλεγέντων που έφθασαν για να ορκιστούν δεν ήταν σύµµαχος της δίτροχης επιλογής, αν και υπήρξαν εκφραστές της. Φωτογραφικά στιγµιότυπα φτιάχνουν άλλωστε µε κάθε ευκαιρία πειστήρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγούσε για πολλά χρόνια µηχανή και µπορεί ως πρωθυπουργός να υποχρεώθηκε στην επιλογή του αυτοκινήτου, όµως διατηρεί σχέση ζωής µε την παλιά του αγάπη και δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε αυτήν. Μάλιστα όταν είχε πρωτοεκλεγεί στην πρωθυπουργία, µε δεδοµένο ότι και ο πρώτος του υπουργός Οικονοµικών ήταν λάτρης των µηχανών, πολλά ήταν τα µηνύµατα που δέχονταν για να «αντιµετωπιστούν φορολογικά τα µηχανοκίνητα δίτροχα ως είδος πρώτης ανάγκης»!

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μηχανή

Ο Νικήτας Κακλαµάνης, που εξελέγη πανηγυρικά α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, έχει επιλέξει τα δίτροχα ήδη από τη δεκαετία του 1990 ως κάτοικος του Κέντρου και είναι φανατικός, χωρίς ο ίδιος να είναι οδηγός, αλλά συνεπιβάτης. Ως πρώην δήµαρχος Αθηναίων σέβεται ιδιαίτερα το νόµιµο παρκάρισµα και µιλάει για την καλύτερη λύση για ταχύτητα στις µετακινήσεις και αποφυγή της κίνησης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και σήµερα του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, είναι φανατικοί «µηχανόβιοι». Ο Παύλος Πολάκης έχει δώσει αµέτρητα φωτογραφικά στιγµιότυπα ως αναβάτης σε µηχανή µεγάλου κυβισµού, έχει κατακριθεί παρκάροντας µπροστά από πινακίδες που αναγράφεται πως απαγορεύεται το παρκάρισµα, και πάντως είναι ο πιο αυθεντικός «easy rider», αφού ποτέ δεν απαρνήθηκε το αγαπηµένο του µέσο µετακίνησης. Μάλιστα ο ίδιος έχει αναρτήσει στους λογαριασµούς του σε µέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από εκδροµές µε µια XT600 πριν από χρόνια, στα νησιά του Αιγαίου.

Με µηχανή µεγάλου κυβισµού κυκλοφορεί σχεδόν αποκλειστικά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχει δηλώσει πως η σχέση του µε τις µοτοσικλέτες ξεπερνά την 35ετία, υπογραµµίζοντας µε κάθε ευκαιρία την αυτονοµία που σου δίνει αυτή η επιλογή. Θυµάται πως τα χρόνια που ήταν γιατρός η µηχανή του αποδείχθηκε πολύτιµος σύµµαχος, όπως και µε την είσοδό του στην πολιτική, προκειµένου να ανταποκρίνεται µε συνέπεια στις υποχρεώσεις του.

Μηχανή ως συνεπιβάτης έχει χρησιµοποιήσει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε περιπτώσεις µάλιστα που έχουν εντυπωσιακά καταγραφεί. Μία εξ αυτών ήταν όταν τον Οκτώβριο του 2015 έφθανε τρέχοντας στα γραφεία της Νέας ∆ηµοκρατίας στη Συγγρού για να καταθέσει την υποψηφιότητά του, έχοντας συγκεντρώσει τις απαιτούµενες γι’ αυτήν υπογραφές µελών της Πολιτικής Επιτροπής. Στη συγκεκριµένη περίπτωση η τήρηση του ΚΟΚ είχε µάλλον θυσιαστεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μηχανή

Από τις νεοεισελθείσες στο Κοινοβούλιο και ταυτόχρονα από τις πλέον εντυπωσιακές παρουσίες τόσο η Ραλλία Χρηστίδου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η νέα υφυπουργός Εργασίας, ∆όµνα Μιχαηλίδου, προτίµησαν να φθάσουν για την ορκωµοσία στη Βουλή µε µηχανή, την οποία όµως δεν οδηγούσαν οι ίδιες. Η Ραλλία Χρηστίδου µε λευκό κοστούµι και η ∆όµνα Μιχαηλίδου µε λευκό πουκάµισο και µακριά φούστα σε ένα φωτεινό µπλε χρώµα τράβηξαν τα βλέµµατα αλλά και τα φλας των φωτογράφων. Εκείνες πάντως «απλώς» µε στυλ που υπογράµµιζε την απόλυτη εξοικείωσή τους έβγαλαν το κράνος, κατέβηκαν από τη µηχανή και κατευθύνθηκαν χαµογελαστές στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου. 

«Ο υπουργός με τη μηχανή»

Γνωστός φανατικός µοτοσικλετιστής είναι ο επικεφαλής του κόµµατος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα ως υπουργός Οικονοµικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα το 2015 είχε δώσει µνηµειώδη ενσταντανέ στις κάµερες καταφθάνοντας µε τη µεγάλου κυβισµού Yamaha του, τόσο στο υπουργείο Οικονοµικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίµου, και σε όλες τις επίσηµες συναντήσεις µε ξένους αξιωµατούχους.

Πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε αναβάτη και πάλι µε τη σύζυγό του πίσω του, την ώρα που έφθανε στο εκλογικό τµήµα του Παλαιού Φαλήρου για να ψηφίσει, µε κατάλληλη στυλιστική επιλογή και κράνος σε πλήρη τήρηση του ΚΟΚ. Με άλλη ευκαιρία βγήκε στα τοπικά Μέσα της Μεσσηνίας δηλώνοντας ότι είχε κάνει µε τη µηχανή του το ταξίδι Αθήνα - Καλαµάτα, απολαµβάνοντας τη διαδροµή.

ο Γιάννης Βαρουφάκης σε μηχανή

Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε ότι το κόµµα του κ. Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή, το πρακτορείο Bloomberg έγραψε στη σχετική αναφορά του: «Θυµάστε τον υπουργό Οικονοµικών της Ελλάδας µε τα δερµάτινα και τη µηχανή...».

Εµφανίσεις συνεπιβαίνουσας σε µηχανή έχει κάνει και η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κυρίως σε διαδροµές προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουµουνδούρου. Ο εκλεγµένος πλέον µε τη Ν∆ βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόµου είναι γνωστός µηχανόβιος και πολλοί τον θυµούνται στο παρελθόν να κυκλοφορεί µέσα στη Βουλή µε ένα κράνος στα χέρια. Μάλιστα όντας βουλευτής της ∆ΗΜΑΡ, το 2014, είχε πέσει θύµα τροχαίου µε τη µηχανή του πηγαίνοντας στη Βουλή.

Στη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου είναι πολλές οι νέες αφίξεις και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταγραφούν ενδεχοµένως και άλλοι λάτρεις των δίτροχων µετακινήσεων. ∆ιότι η επιλογή της δίτροχης µετακίνησης καταρρίπτει στερεότυπα, «φλουτάρει» διακριτικά την αυστηρή εικόνα των... εθνοπατέρων και δίνει έναν αέρα ελευθερίας στους ένθερµους οπαδούς της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ