Το παιδί που αρνήθηκε να μεγαλώσει και άλλαξε τον κόσμο
Το παιδί που σταμάτησε να μεγαλώνει/Lidl Ελλάς

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κάθε μέρα, στην Ελλάδα, σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια καφέ. Κάθε χρόνο, ως λαός, χρησιμοποιούμε 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες (πριν από την εφαρμογή του τέλους περιβάλλοντος), 2 δισ. πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών και 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια καφέ.

Τα παραπάνω στοιχεία από τον Απρίλιο του 2019 της Greenpeace μαζί και με έρευνα της WWF η οποία αναφέρει πως τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών της Μεσογείου, είναι υπεραρκετά για να καταλάβει κανείς ότι ο πλανήτης μας και η βιωσιμότητά του βρίσκονται στο σημείο 0.

Μαθαίνοντας όλα τα παραπάνω, υπήρξε ένα παιδί που αποφάσισε να σταματήσει να μεγαλώνει για να αλλάξει τον κόσμο. Και τα κατάφερε. Αυτό είναι το θέμα της 360ο καμπάνιας της Lidl Ελλάς, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Η Lidl Ελλάς στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο/Lidl Ελλάς

Σε έναν κόσμο που καθημερινά ρυπαίνει, σπαταλά και αδιαφορεί για το πού μεγαλώνουν τα παιδιά, ένα μικρό αγόρι αντιδρά, ορθώνει το ανάστημά του και αρνείται να μεγαλώσει. Το παιδί δεν μένει στα λόγια αλλά πραγματικά σταματάει να μεγαλώνει. Και, σιγά-σιγά, δεν είναι μόνο του καθώς και άλλα παιδιά ακολουθούν τον δικό του δρόμο.

Η καμπάνια αναδεικνύει την ανησυχία των παιδιών αλλά και αφυπνίζει τη συνείδηση των ενηλίκων, για προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αύριο αλλά και με το σήμερα. Μια καμπάνια που κλείνει αισιόδοξα καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τη Lidl Ελλάς, η οποία κάθε μέρα πραγματοποιεί καινοτόμες ενέργειες και πρωτοποριακές δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Η Lidl Ελλάς πρωτοπορεί για τη μείωση του πλαστικού, αναλαμβάνοντας τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

 • Κατάργησε τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης
 • Μείωσε το πλαστικό στις συσκευασίες ιδιωτικής ετικέτας
 • Εγκατέστησε 9 κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης
 • Είναι χορηγός στα 2 πρώτα πάρκα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Ευρώπη
 • Κατάργησε πρώτη και οριστικά όλα τα πλαστικά μιας χρήσης από τα καταστήματά της
Το παιδί που σταμάτησε να μεγαλώνει/Lidl Ελλάς

Έτσι, βρίσκεται σταθερά στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, γεγονός που αναδεικνύεται από τους παρακάτω αριθμούς και πράξεις:

 • 842 τόνοι λιγότερο πλαστικό από το 2017, επειδή, πρώτη από όλους, κατάργησε τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης 4 λεπτών στα καταστήματά μας.
 • 475 τόνοι λιγότερο πλαστικό από το τέλος του 2017, επειδή κατάργησε την περιμετρική σακούλα στις συσκευασίες των χαρτικών στην παλέτα.
 • 65 τόνοι λιγότερο πλαστικό κάθε χρόνο, επειδή μείωσε το πάχος στα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού.
 • 42 τόνοι λιγότερο πλαστικό κάθε χρόνο, επειδή μείωσε το βάρος στο καπάκι του εμφιαλωμένου νερού.
 • Αντικατέστησε τα πλαστικά καλαμάκια με καλαμάκια χάρτινα και βιοδιασπώμενα.
 • Κατάργησε όλα τα πλαστικά μιας χρήσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ