Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Σύκο ώριμο
Γλυκό κουταλιού σύκο

Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Σύκο ώριμο

Τελευταία Ενημέρωση

Γλυκό κουταλιού σύκο. Συκαλάκι. Όπως κι αν το πει κανείς, η γεύση του δεν αλλάζει. Εύκολη παρασκευή για θύμισες και γεύσεις από τα παλιά...

Υλικά

  • 2 κιλά σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 10 γαρίφαλα
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ανοίγουμε προσεκτικά για να τσεκάρουμε εάν είναι κάποιο χαλασμένο.
  2. Εν συνεχεία σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα σύκα και μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε το γλυκό. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία προσθέτουμε 10 γαρίφαλα και αφήνουμε το γλυκό να βράσει συνολικά για 45 λεπτά. Δεν θέλει ανακάτεμα.
  3. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
  4. Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ