Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Καθημερινή, αγαπημένη συνήθεια

Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Τελευταία Ενημέρωση
Τα κουλούρια είναι ένα οικονομικό κι εύκολο στην κατανάλωση έδεσμα, το οποίο συνήθως πωλούν υπαίθριοι πωλητές που ονομάζονται «κουλουρτζήδες» ή «κουλουράδες». Αν θέλετε μία στο τόσο να κλέβετε τη δόξα τους, φτιάξτε τα δικά σας κουλούρια Θεσσαλονίκης. Η προετοιμασία φτάνει έως και τη μία ώρα, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστούν 40 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
  • 500 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι. 
  4. Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ