Skip to main content
Ατομικά ψωμάκια σίκαλης - σίτου
Ψωμάκια για όλα τα γούστα

Ατομικά ψωμάκια σίκαλης - σίτου

Τελευταία Ενημέρωση

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί, ακολουθήστε πιστά την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ο χρόνος προετοιμασίας εκτιμάται στα 90 λεπτά, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστούν 30-40 λεπτά.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 350 γραμμάρια αλεύρι σίτου
  • 40 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά σπόροι γλυκάνισου
  • Αλάτι
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη, όπως κάνετε τη ζύμη για ψωμί, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
  2. Κάντε τη ζύμη μπάλα, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη στην άκρη για να φουσκώσει σε ζεστό χώρο.
  3. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της, ξαναζυμώστε τη.
  4. Πλάστε στρογγυλά ψωμάκια με διάμετρο 5 εκ. και βάλτε τα σ’ ένα ταψί, αφού τα αλείψετε με βούτυρο.
  5. Σκεπάστε το ταψί με μια πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό χώρο για να ξαναφουσκώσουν τα ψωμάκια. Μετά χαράξτε ελαφρά την επιφάνεια από τα ψωμάκια και αλείψτε τα με ένα πινέλο με νερό.
  6. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ