Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και μουστάρδα
Οι πατάτες φούρνου είναι ένα τέλειο συνοδευτικό, όμως τρώγονται και μόνες τους...

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και μουστάρδα

Τελευταία Ενημέρωση

Εύκολες, γρήγορες κι αγαπημένες πατάτες φούρνου. Γίνονται με... κλειστά τα μάτια, αλλά ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή, που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να παρασκευαστεί και μία ώρα για να φτάσει στα πιάτα σας.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κούπες νερό
  • Λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τις ρίχνουμε στο ταψί. Σ’ ένα βαζάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 10 λεπτά πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο ξεσκεπάζουμε το ταψί.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ