Αριστοτελικό μενού: Η Πεμπτουσία του Αριστοτέλη

Αριστοτελικό μενού: Η Πεμπτουσία του Αριστοτέλη

Πέντε διαφορετικά πιάτα βασισμένα σε υλικά της γενέτειρας του μεγάλου Ελληνα φιλοσόφου, εμπνευσμένα από τα πέντε στοιχεία της φύσης

Ενα μενού, αποτελούμενο από πέντε πιάτα, όπου το καθένα αναδεικνύει και ένα στοιχείο της φύσης, έχει ως στόχο την ανάδειξη της περιοχής του Αθω, μέσα από τη γαστρονομία και την προώθηση της περιοχής, εκτός από θρησκευτικό, και ως γαστρονομικό προορισμό.

Στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, στην τρίτη χερσόνησο του νομού, παρουσιάστηκε μια εκδοχή του Αριστοτελικού μενού, αποτελούμενου από πέντε διαφορετικά πιάτα βασισμένα στα πέντε στοιχεία της φύσης: γη, αέρας, νερό, φωτιά, αιθέρας.

Υπό την επίβλεψη του σεφ Ακη Στεφανίδη και της ομάδας του, που επιμελούνται την κουζίνα εστιατορίου στην Ουρανούπολη, παρουσιάστηκε ένα μενού προσαρμοσμένο σε εστιατορικά δεδομένα.

«Στόχος είναι να προβληθούν στο κοινό τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα σε συνδυασμό με τη διατροφή που θα είναι το ευ ζην» ανέφερε ο πρόεδρος της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞ.ΤΑ.Δ.Α.) Λευτέρης Βαλσαμής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Αριστοτελικού μενού, που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου.

Ο ίδιος επισημαίνει, ότι στόχος είναι να ενταχθεί το Αριστοτελικό μενού στον κατάλογο εστιατορίων της περιοχής, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να δοθεί ένα ακόμη κίνητρο στην τουριστική αγορά, και κατ’ επέκταση, να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου και η ανάδειξη της διαφορετικότητας του τόπου, και μέσα από τη γαστρονομία.    

Από αριστερά: Γιώργος Ζουμπάς (Δήμαρχος Αριστοτέλη), Λευτέρης Βαλσαμής (πρόεδρος ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.)

Την καθιέρωση των γεύσεων, τόσο του Αριστοτελικού μενού, όσο και της Αγιορείτικης κουζίνας, στους επισκέπτες της περιοχής, επισήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι τόσο το Αριστοτελικό μενού όσο και η Αγιορείτικη κουζίνα είναι η σφραγίδα του νομού γαστρονομικά.

Ευ ζην

Το Αριστοτελικό μενού, που παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Σάββα Κόκκινου, και με την υποστήριξη του Δήμου Αριστοτέλη, της ΑΞ.ΤΑ.Δ.Α. και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ήταν: Γη (άγρια μανιτάρια, αγκινάρες και κρέμα καλοκαιρινής τρούφας), Αέρας (αυγό ποσέ και κρέμα από άγρια χόρτα σε φωλιά από ξηρούς καρπούς), Νερό (φιλέτο τσιπούρας, άγρια σπαράγγια και αφρός αυγολέμονο), Φωτιά (πανσέτα γλασέ με μαύρο σταφύλι και πουρέ ρεβυθιού), Αιθέρας (χώμα ξηρών καρπών, αποξηραμένα φρούτα και ξυνομυζήθρα).

20190331_214412.jpg

Τα πέντε πιάτα συνοδεύτηκαν από τοπικά κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς και Κωνσταντάρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ