Συνταγή: κατσικάκι γεμιστό με ρύζι για το πασχαλινό τραπέζι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Tina Webb

Συνταγή: κατσικάκι γεμιστό με ρύζι για το πασχαλινό τραπέζι

Τελευταία Ενημέρωση
Ο αγαπημένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας μας δίνει τη συνταγή για αυτό το λαχταριστό γιορτινό πιάτο.

Δοκιμάστε το, κι αν το πασχαλινό σας τραπέζι είναι μικρό ή σχεδιάζετε να σερβίρετε περισσότερα πιάτα, αντί για ένα ολόκληρο κατσίκι, μπορείτε να γεμίσετε μόνο το κατσικίσιο μπούτι, από το οποίο θα έχετε αφαιρέσει το κόκαλο της κνήμης. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε μόνο το 1/3 της γέμισης.

Κατσικάκι γεμιστό με ρύζι

Χρόνος: 1 ώρα

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

1 κατσίκι, περίπου 7-8 κιλά

1/2 συκωταριά από το κατσίκι

300 γρ. ρύζι γλασέ

1 κιλό σπανάκι

7-8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 ματσάκια φρέσκια κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

φρέσκια ρίγανη

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ή και μισό-μισό

χυμό 1 λεμονιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τη συκωταριά, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε έως ότου μαραθούν. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το σπανάκι και τα αρωματικά χορταρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ρύζι και διορθώνουμε τα αρτύματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε την κοιλιά του κατσικιού και την ράβουμε χρησιμοποιώντας μια χοντρή βελόνα (ή σακοράφα) και σπάγκο. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε, εξωτερικά, το γεμιστό κατσίκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες ψημένες με λαδορίγανη.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα 

Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

eatme_exof_6_small_1.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ