Υ Project: Αυτό το σούσι είναι... μεταμεσονύχτιο

Τελευταία Ενημέρωση
Κι όμως, το νέο εστιατόριο για σούσι της Αθήνας «κρύβεται» στο εντυπωσιακό νυχτερινό κέντρο YTON και λειτουργεί (και) τις μικρές ώρες της νύχτας

Κυριακή βράδυ, γύρω στις δέκα, στην είσοδο του YTON, κάτω από τη γιγάντια φωτογραφία του Νίκου Βέρτη, τα πράγματα είναι ακόμα ήσυχα. Μπορείς όμως να παραμερίσεις τις βαριές μαύρες κουρτίνες, να περάσεις από την υποδοχή, να προσπεράσεις μια σειρά από καθρέπτες και να φτάσεις στο ασανσέρ. Όταν η πόρτα του ανοίξει στον πρώτο, θα βρίσκεσαι ένα από τα πιο ασυνήθιστα εστιατόρια της πόλης. Σε μια χρονική στιγμή που διασκέδαση και φαγητό (ξανα)βρίσκουν τρόπους να συναντιούνται, το εντυπωσιακό music hall όπου ένας από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του σπάει ρεκόρ προσέλευσης, συγκεντρώνοντας περί τα 2.000 άτομα κάθε Σάββατο και Κυριακή, καρφώνει στον νυχτερινό χάρτη της πόλης το σημαιάκι μιας συνύπαρξης-έκπληξη: πέρα από ένα λαϊκό πρόγραμμα που αποδεικνύεται γκανιάν, έχει στη φαρέτρα του και... σούσι.

00f27d20-3f34-451d-86e6-d7e98241bc8c.jpg

Σούσι γραμμένο με Υ

Το Υ Project, το εστιατόριο του πολυχώρου που μεταμόρφωσε το παλιό εργοστάσιο του Μπήτρου στην Πέτρου Ράλλη σε ναυαρχίδα της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης, είναι ένας ατμοσφαιρικά φωτισμένος μαύρος καμβάς με χρυσά και κόκκινα στοιχεία, λευκά αφαιρετικά ανάγλυφα και έργα σύγχρονης τέχνης. Πίνω την πρώτη γουλιά από το γλυκόπικρο Negroni μου, με ιαπωνικό gin Roku και Vinsanto του Σιγάλα, που έχει μόλις εμφανιστεί σε ένα όμορφο μπουκαλάκι –ο Χρήστος Λάγιος έχει κάνει ενδιαφέρουσα δουλειά στη λίστα των κοκτέιλ– και μένω να χαζεύω το τεράστιο καρτουνίστικο κορίτσι, δημιούργημα του Iάπωνα καλλιτέχνη Mr. (προτεζέ του Takashi Murakami) που, σκαρφαλωμένο στα κτίρια μιας μεγαλούπολης, μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες κάποιου manga κόμικ.

dsc_2089.jpg

Tην κουζίνα του Υ Project έχει αναλάβει ο Take, ένας sushi chef που έχει περάσει από πολλά γνωστά εστιατόρια στη Μύκονο και στην Αθήνα (βλ. Matsuhisa, Coo, Hama, Koursaros κ.ά.). Λειτουργεί από τις δέκα το βράδυ, αλλά αρκετοί θαμώνες αφήνουν πιο αργά τις κλιμακωτές κερκίδες και τα εντυπωσιακά περιστρεφόμενα σαλόνια που συνορεύουν με τη σκηνή, για να βρεθούν μπροστά σε βασιλικό καβούρι και γαρίδες σε τραγανή τεμπούρα με πικάντικη μαγιονέζα, σε δροσερό καβούρι ταρτάρ με σος γιούζου-τρούφας, σε τόνο tataki που συνδυάζεται με ψητό φουαγκρά και σε πολλών λογιών ρολάκια στο πληθωρικό στιλ του σεφ.

dsc_1554.jpg

Το φινάλε γράφουν μια σειρά από επιδόρπια με την υπογραφή του χαρισματικού ζαχαροπλάστη Νικόλα Στράγκα. Οπότε τις μικρές ώρες τις νύχτας μπορεί να κανείς να βρεθεί κανείς να βουτά το κουτάλι του σε μια χρυσή σφαίρα καραμέλας-πραλίνας, ένα γοητευτικό προφιτερόλ (ένα βουναλάκι από σου που περιχύνονται μπροστά σου με σοκολάτα και παραμένουν τραγανά) ή μια γεωμετρική κι εξαιρετικά εκφραστική μους bitter σοκολάτας με ζελέ από κεράσι. Όλα αυτά λίγο πριν από από την επανεμφάνιση του Νίκου Βέρτη στη σκηνή.

Τhe Y Project Πέτρου Ράλλη 38, Ρουφ, τηλ. 2103453139. Ωράριο λειτουργίας: Κάθε Σάββατο και Κυριακή 22:00 - 1:00 και 2:15 - 4:00.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ