Συνταγή: Μπάμιες τηγανητές με κρέμα κοπανιστής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Οι μπάμιες... αλλιώς, σε ένα πιάτο του Γιάννη Βάσιλα από την πολύ δημοφιλή ταβέρνα Αξιώτισσα στο Καστράκι της Νάξου.
Χρόνος: 18-20 λεπτά
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. μπάμιες
αλάτι
Για την κρέμα κοπανιστής
150 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα κοπανιστής, ανακατεύοντας σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα, που θα είναι μεν αραιό, αλλά όχι νερουλό.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες, που προηγουμένως έχουμε λιάσει* για 2 ώρες σε δυνατό ήλιο. Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε την κρέμα της κοπανιστής σε ένα μπολάκι, το οποίο τοποθετούμε στο κέντρο μιας πιατέλας, κι απλώνουμε γύρω του, περιμετρικά, τις ζεστές μπάμιες.
Σημ. Αφαιρούμε, με μια περιστροφική κίνηση του μαχαιριού, τον εξωτερικό φλοιό από το κωνικό καπελάκι τους, αποφεύγοντας να το τρυπήσουμε ή να το κόψουμε. Τις βουτάμε, μία-μία, σε ένα μπολ με αλάτι και κατόπιν τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι. Τις αφήνουμε για 2-3 ώρες στον ήλιο. Αν δεν είναι εφικτό να τις λιάσουμε, τις βάζουμε, όπως είναι με το ταψί σε προθερμασμένο, στους 150°C, φούρνο, για 30 λεπτά.
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Ο κρίσιμος ρόλος των κρατών του Κόλπου στην κρίση Ισραήλ – Ιράν: Έρχεται στενότερη συνεργασία με το Τελ Αβίβ;
Μπαράζ περιοδειών με θετικό αφήγημα από τον Μητσοτάκη: Η στρατηγική των τελευταίων 50 ημερών για τις ευρωεκλογές
Πλημμύρισαν δρόμοι και πλατείες: Χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας - Live η πορεία της κακοκαιρίας
21η Απριλίου 1967: μετά 57 χρόνια – Κι όμως υπάρχουν ακόμα απομεινάρια της χούντας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr