Cupcakes αμυγδάλου με μους φράουλας
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Cupcakes αμυγδάλου με μους φράουλας

1:10 Χρόνος Παρασκευής
Για 10 cupcakes Ποσότητα

Χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία ‒ να πολτοποιήσετε τα φρούτα με τη ζάχαρη και να τα αφήσετε για μια ώρα στο ψυγείο πριν τα ενώσετε με τη σαντιγί‒, αλλά είναι μια συνταγή που δεν θα σας δυσκολέψει, ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναεπιχειρήσει να φτιάξετε cupcakes. Τα παιδιά τα λατρεύουν. Και μεγάλος να είσαι, πάντως, είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς σ’ αυτά τα αφράτα και λαχταριστά κεκάκια αμυγδάλου, που στολίζονται με μους φράουλας και φρέσκες φράουλες, κατακόκκινες και ζουμερές.

Υλικά

  • Για τη μους φράουλας:
  • 300 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • Για τα cupcakes αμυγδάλου:
  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 250 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φράουλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ρίξτε εναλλάξ το βούτυρο με το μείγμα του αλευριού στα χτυπημένα αυγά.
  3. Μοιράστε το μείγμα σε 10 φόρμες για cupcakes και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρετε.
  4. Για τη μους φράουλας, πολτοποιήστε τις φράουλες με τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ενώστε τη σαντιγί με τις πολτοποιημένες φράουλες ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  5. Μοιράστε τη μους στα cupcakes και γαρνίρετε με τις φράουλες.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ