Trifle με κρέμα και φράουλες
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Trifle με κρέμα και φράουλες

0:40 Χρόνος Παρασκευής
10 μερίδες Ποσότητα

To trifle είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό επιδόρπιο με μακρά ιστορία. Συνήθως φτιάχνεται με φρούτα, παντεσπάνι ή σαβουαγιάρ, πολλές φορές βουτηγμένα σε αλκοόλ (sherry ή κάποιο άλλο ενισχυμένο κρασί), κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί, αλλά υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές ‒ με βανίλια, σοκολάτα, καφέ, μασκαρπόνε, μπισκότα, μπράουνις και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Οι δυνατότητες μοιάζουν ατελείωτες για αυτό το πλούσιο γλυκό σε στρώσεις, η εκδοχή όμως με τις φράουλες και την κρέμα βανίλιας, ανοιξιάτικη και δροσερή, είναι κλασική. Αφήστε τις φράουλες να μαριναριστούν με τη ζάχαρη για μια ώρα και ξεκινήστε να ετοιμάζετε την κρέμα. Από εκεί και πέρα, τα βήματα είναι απλά. Μπορείτε, αν θέλετε, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ, να μοιράσετε το trifle και σε ατομικά μπολ ή και σε ποτήρια.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 30 σαβαγιάρ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για την κρέμα βανίλιας:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια και μαρινάρετέ τες για 1 ώρα με τη ζάχαρη.
  2. Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί.
  3. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  4. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει.
  5. Κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ στρώστε μια σειρά σαβαγιάρ, απλώστε τη μισή κρέμα βανίλιας, βάλτε μετά το 1/3 της ποσότητας από τις φράουλες, βάλτε ξανά σαβαγιάρ και σκεπάστε με την υπόλοιπη κρέμα και ακόμα 1/3 από τις φράουλες.
  7. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Απλώστε τη πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ