Chili con carne με λουκάνικα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Chili con carne με λουκάνικα

0:25 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτή τη διαφορετική εκδοχή του μεξικάνικου chili con carne. Απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με εκείνη με τον κιμά κι είναι μια καλή ιδέα όταν θέλετε έναν πικάντικο μεζέ για την μπίρα σας. Διαλέξτε μερικά ωραία χοιρινά λουκάνικα, ψιλοκόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τρίψτε τις ντομάτες και το σκόρδο και ξεκινήστε το σοτάρισμα σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. 

Υλικά

  • 400 γρ. χοιρινά λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 200 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρος
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο και προσθέστε τα λουκάνικα.
  2. Ρίξτε μετά τις ντομάτες, τον κόλιαντρο, το κύμινο, το θυμάρι και την πάπρικα. Αλατίστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
  3. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε στο φαγητό τα φασόλια. Αφήστε τα στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ