Γουακαμόλε
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Γουακαμόλε

0:20 Χρόνος Παρασκευής
4-6 μερίδες Ποσότητα

Είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα/ντιπ της μεξικάνικης κουζίνας παγκοσμίως. Συνοδεύει απαραίτητα τα tacos, σερβίρεται στην αρχή κάθε γεύματος με τραγανές τηγανητές τορτίγιες και τις περισσότερες φορές φτιάχνεται επιτόπου σε πέτρινο γουδί.

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1-2 φρέσκες πιπεριές χαλαπένιο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
  • χυμός από 1 λάιμ
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, βγάλτε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρέστε την ψίχα τους και βάλτε τη σε ένα μπολ.
  2. Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
  3. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε με τορτίγιες ή χρησιμοποιήστε το για να συνοδέψετε τάκος.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ