Καλαμαράκια με φέτα, ούζο και βασιλικό
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Καλαμαράκια με φέτα, ούζο και βασιλικό

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Τα σοτάρουμε με κρεμμύδι και σκόρδο, τα σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε φέτα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για άρωμα και δροσιά και τα καλαμαράκια μας μοσχοβολάνε ελληνικό καλοκαίρι. Είναι ωραίος μεζές και για φιλική παρέα και για το οικογενειακό τραπέζι. Κι ένα ουζάκι ή ένα τσίπουρο το σηκώνουν...

Υλικά

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 100 ml ούζο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκος βασιλικός
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα καλαμαράκια και κόψτε τα σε ροδέλες.
  2. Βάλτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Ρίξτε στη συνέχεια τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώστε και σβήστε τα με το ούζο.
  4. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρετε με τον φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ