Buddha bowl με φρέσκο σολομό
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Buddha bowl με φρέσκο σολομό

0:35 Χρόνος Παρασκευής
4 Ποσότητα

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές που εξηγούν γιατί συνδέονται με το Βούδα. Η επικρατέστερη είναι ότι τα Buddha bowls ονομάστηκαν έτσι γιατί στη βουδιστική κοσμοθεωρία το σημαντικότερο στοιχείο είναι η ισορροπία, και τα εν λόγω μπολ που συνδυάζουν διαφορετικά, συνήθως χορτοφαγικά συστατικά (κινόα, ρύζι, τόφου, όσπρια, λαχανικά κ.ά,) τα οποία σερβίρονται κρύα, στόχο έχουν μια ισορροπημένη διατροφή. Στην παρακάτω συνταγή πρωταγωνιστεί ο μαριναρισμένος σολομός, που σερβίρεται με μπασμάτι, αγγούρι, ραπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαύρο σουσάμι και φύκια για σούσι (nori). Δροσερό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι ένα πολύ υγιεινό πλήρες γεύμα, που μπορείτε άνετα να φτιάξετε μεσοβδόμαδα. Ελαφρύ και νόστιμο, θα σας γεμίσει ενέργεια.

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
  • 300 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή άλλο μακρύκοκκο
  • 2 αγγουράκια
  • 6 ραπανάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
  • 2 φύλλα από φύκια για σούσι ψιλοκομμένα
  • Για μαρινάρισμα του σολομού:
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το φιλέτο του σολομού σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το μαρινάρισμα και αφήστε τα φιλετάκια του σολομού στο μείγμα για 30 λεπτά.
  2. Ψιλοκόψτε τα ραπανάκια και το αγγούρι.
  3. Βάλτε σε ένα μπολ το βρασμένο ρύζι και με τη σειρά βάλτε τα αγγουράκια, τα ραπανάκια, τα φιλετάκια του σολομού και τα φύκια.
  4. Περιχύστε με τη μαρινάδα που περίσσεψε στο μπολ και πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ