Κρύα ισπανική ντοματόσουπα (salmorejo)
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κρύα ισπανική ντοματόσουπα (salmorejo)

0:10 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αυτή είναι μια κλασική κρύα ντοματόσουπα από την Κόρδοβα. Διαλέξτε ζουμερές, ώριμες ντομάτες με μεστή ψίχα, για να πετύχετε την τέλεια γεύση. Το ξίδι επίσης, αν και σε μικρή ποσότητα, επηρεάζει και αυτό τη γεύση της σούπας. Το ξίδι από το ισπανικό κρασί σέρι είναι το ιδανικό (και το αυθεντικό), αλλά για να σας διευκολύνω προτείνω λευκό ξίδι ή μηλόξιδο. Δοκιμάστε επίσης να τη σερβίρετε με τριμμένο βραστό αβγό, τριμμένο και ψιλοκομμένο ψητό χαμόν (το αντίστοιχο αλλαντικό με το ιταλικό προσούτο) και φύλλα φρέσκου βασιλικού. Απλά θεϊκή!

Υλικά

  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • τρυφερά φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις ντομάτες και την ψίχα του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και λίγο αλάτι και πολτοποιήστε.
  2. Μοιράστε το μείγμα στα πιάτα και γαρνίρετε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα φύλλα ρόκας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ