Tacos carnitas
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Tacos carnitas

2:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Τα carnitas είναι η μεξικάνικη εκδοχή του ξεψαχνισμένου χοιρινού. Το κρέας παίρνει γύρω στη μιάμιση με δύο ώρες να μαγειρευτεί, αλλά όταν είναι έτοιμο είναι ζουμερό και μυρωδάτο και πραγματικά λιώνει στο στόμα. Μετά, μπαίνει στις τραγανές τορτίγιες μαζί με αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόλιαντρο και λάιμ κάθώς επίσης και φρέσκια (την συνταγή για την οποία θα βρείτε εδώ) ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας, την οποία μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας και να την αξιοποιήσετε και σε άλλες συνταγές – διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Για να φτιάξετε την πικάντικη σάλτσα ντομάτας βάλτε 4 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα και 2 καυτερές πιπεριές (χαλαπένιο ή χαμπανέρο) σε ένα ταψάκι και ψήστε τες στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν οι φλούδες τους. Ξεφλουδίστε μετά ντομάτες και πιπεριές και ψιλοκόψτε τες. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα 2 σκελίδες σκόρδο και 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσουν, ρίξτε τις ντομάτες και τις πιπεριές, προσθέστε 1 κουταλάκι κύμινο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Υλικά

  • Για το χοιρινό:
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 300 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 ml χυμός λάιμ
  • 1 κουτ. πικάντικη πάπρικα
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 18 τραγανά τάκος
  • 2 αβοκάντο ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 δόση φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιαντρος
  • 2 λάιμ

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το χοιρινό σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάλτε το σε μια γάστρα με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε το για 2 ώρες στους 170ο C. Εναλλακτικά, μαγειρέψτε το στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν δείτε πως στεγνώνει.
  3. Ξεψαχνίστε το κρέας με δύο πιρούνια και βάλτε το σε ένα ρηχό ταψί. Ψήστε το στο γκριλ για 7-8 λεπτά.
  4. Μοιράστε το κρέας στα τραγανά τάκος, μαζί με το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο και συνοδέψτε με τη φρέσκια ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας και λάιμ.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ