Melt με ζαμπόν και τσένταρ
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Melt με ζαμπόν και τσένταρ

0:15 Χρόνος Παρασκευής
Για 4 σάντουιτς Ποσότητα

Τα melts είναι σάντουιτς με τυρί, κάποιο αλλαντικό ή άλλο υλικό (όπως ο τόνος), τα οποία ζεσταίνονται στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Φτιάχνονται με ζυμωτό ψωμί που ψήνεται πιο πριν ξεχωριστά με αρκετό βούτυρο. Το τσένταρ είναι ιδανικό τυρί γι’ αυτά τά σάντουιτς, καθώς λιώνει υπέροχα και αποκτά βουτυράτη υφή και γεύση. Εδώ σας προτείνουμε μια κλασική εκδοχή με ζαμπόν, που είναι μια πολύ καλή λύση όταν θέλετε ένα νόστιμο, χορταστικό σνακ που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά.

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί (ζυμωτό ή σίκαλης)
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 12 φέτες χοιρινό ζαμπόν
  • 200 γρ. τσένταρ κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές με βούτυρο και ψήστε τες στους 200ο C για 5 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και αλείψτε τις μισές φέτες από τη μια πλευρά. Ακουμπήστε τις φέτες του ζαμπόν και μετά μοιράστε το τσένταρ.
  3. Σκεπάστε με τις υπόλοιπες φέτες και ψήστε στους 200ο C για 5 λεπτά ακόμα.
  4. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι τα σάντουιτς και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ