Πένες με ψητά ντοματίνια
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Πένες με ψητά ντοματίνια

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αυτό το ιταλικό πιάτο ζυμαρικών το οποίο φτιάχνεται με λίγα κι απλά υλικά που έχουμε συνήθως στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας είναι γεμάτο νοστιμιά. Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους κι αποτελεί ιδανική λύση για το καθημερινό τραπέζι. Τα ψητά ντοματίνια εκτός από σάλτσα μπορούν να γίνουν και μια απίθανη γαρνιτούρα για ψητό κοτόπουλο και για ψάρι.

Υλικά

  • Για τα ψητά ντοματίνια:
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για τις πένες:
  • 500 γρ. πένες
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και ραντίστε τα με ελαιόλαδο. Αλατίστε τα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και ψήστε τα στους 200ο C για 25 λεπτά.
  2. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και στραγγίστε τες.
  3. Ανακατέψτε με τα ψητά ντοματίνια και την παρμεζάνα και σερβίρετε προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ