Τσιγαριστά βλίτα με κολοκυθάκια και φασολάκια

Τσιγαριστά βλίτα με κολοκυθάκια και φασολάκια

0:45 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Βραστά είναι ωραιότατη σαλάτα. Τσιγαριαστά και συνδυασμένα με κολοκυθάκια και φασολάκια, κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτα, τα βλίτα γίνονται ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό με όλες τις χάρες του καλοκαιρινού μπαξέ. Βάζεις στο πλάι τους ένα κομμάτι φέτα και πραγματικά δεν θέλεις τίποτα άλλο. 

Υλικά

  • 500 γρ. βλίτα
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά τα βλίτα και πετάξτε τα πιο χοντρά κοτσανάκια τους.
  2. Καθαρίστε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια και κόψτε τα στη μέση αν είναι μεγάλα.
  3. Βάλτε στην κατσαρόλα τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Ρίξτε μισό λίτρο νερό, αλατίστε και μαγειρέψτε το φαγητό για 25-30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
  4. Αν στεγνώσει η σάλτσα, προσθέστε λίγο βραστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε τον μαϊντανό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ