Φουσίλι με πέστο ρόκας
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Φουσίλι με πέστο ρόκας

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Το πέστο βασιλικού είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό. Οι Ιταλοί όμως ονομάζουν πέστο και άλλα είδη σάλτσας που φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αλλάζει το βασικό υλικό. Εδώ σας προτείνουμε μια παραλλαγή με ρόκα: σπιρτόζικη, πικάντικη, δίνει μια διαφορετική, ιδιαίτερη νότα στα φουσίλι και ταιριάζει πολύ με την παρμεζάνα. Είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Υλικά

  • 500 γρ. φουσίλι
  • 100 γρ. τρυφερή ρόκα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τη ρόκα με τη μισή ποσότητα της παρμεζάνας, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και μισό κουταλάκι αλάτι.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
  3. Βάλτε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα πάνω από χαμηλή φωτιά.
  4. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ