Ψητές γαρίδες με λεμόνι και σκόρδο
Για να μείνουν τρυφερές, οι γαρίδες πρέπει να ψηθούν ελάχιστα

Ψητές γαρίδες με λεμόνι και σκόρδο

0:25 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αν βρείτε στην αγορά ωραίες, μεγάλες γαρίδες είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε στα γρήγορα αυτό τον εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ. Τις αφήνετε για ένα τεταρτάκι να νοστιμίσουν σε μια μαρινάδα με ούζο (θα τους δώσει ένα απαλό γλυκανισάτο άρωμα) ή τσίπουρο, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κι είναι έτοιμες για τη σχάρα ή το φούρνο. Ψήσιμο θέλουν λίγο για να μη στεγνώσουν.

Υλικά

  • 16 μεγάλες γαρίδες (Νο 1 ή 2)
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 σφηνάκια ούζο ή τσίπουρο
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη μαρινάδα: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ούζο ή το τσίπουρο με το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
  2. Αφήστε τις γαρίδες στη μαρινάδα για 15 λεπτά.
  3. Αν τις ψήσετε στη σχάρα, στραγγίστε τες και ψήστε τες σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  4. Αν τις ψήσετε στον φούρνο, βάλτε τες σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μαρινάδα τους και ψήστε τες στον αέρα, στους 200ο C για 7-8 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ