Γκασπάτσο
φωτογραφία: Sara Dubler (Unsplash)

Γκασπάτσο

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Η περίφημη καλοκαιρινή σούπα της Ανδαλουσίας δεν χρειάζεται κατσαρόλα. Δεν περνάει ποτέ από τη φωτιά. Γευστική, δροσιστική, είναι έτοιμη σε μερικά μόλις λεπτά, απλά στη συνέχεια χρειάζεται να την αφήσουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών της. Ξεκινήστε διαλέγοντας μερικές ώριμες, ζουμερές ντομάτες. Βουτήξτε τις σε νερό που βράζει νερό για μισό λεπτό και μετά βάλτε τις κάτω από τη βρύση. Έτσι θα τις ξεφλουδίσετε πολύ πιο εύκολα. Κόψτε τις μετά στη μέση και πιέστε τις ελαφρά για να βγάλετε τα σποράκια τους. Η συνέχεια είναι εξίσου απλή.

Υλικά

  • 4-5 ώριμες ντομάτες (1 κιλό)
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 χοντροκομμένη φέτα ψωμιού χωρίς την κόρα
  • Για το σερβίρισμα:
  • κρουτόν
  • μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε το αγγουράκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ξεσποριάζουμε. Κόβουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για δυο λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι στη συνέχεια το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.
  4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κλειστό δοχείο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες.
  6. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ