Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με σάλτσα αβοκάντο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με σάλτσα αβοκάντο

0:55 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Πέρα από το ότι είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά κι έχουν λιγότερες θερμίδες από τις κλασικές πατάτες (πρόκειται, άλλωστε, για ένα τελείως διαφορετικό φυτό), οι γλυκοπατάτες είναι και εξαιρετικά ευέλικτες. Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σερβίρετέ τις τηγανητές ή ψητές με μυρωδικά–συνοδεύουν ωραιότατα το κρέας–, κάντε τις πουρέ ή σούπα βελουτέ, δοκιμάστε τις, όμως, και σ' αυτά τα πολύ νόστιμα μπιφτέκια που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Το ντιπ με αβοκάντο, ελαιόλαδο και λάιμ τους πάει πολύ και φτιάχνεται, πραγματικά, στο πι και φι.

Υλικά

  • 800 γρ. γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • από 1 κουτ. γλυκού θυμάρι και βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Για το συνοδευτικό ντιπ:
  • 2 αβοκάντο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις γλυκοπατάτες ολόκληρες με τις φλούδες τους για 30 λεπτά. Στραγγίστε τες, ξεφλουδίστε τες και όσο είναι ζεστές πολτοποιήστε τες.
  2. Προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, το κίτρινο τυρί, τα αυγά, τις νιφάδες βρόμης, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε λίγες νιφάδες βρόμης αν το μείγμα είναι αραιό. Πλάστε τα μπιφτέκια, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα σε ένα ταψί φούρνου. Ψήστε τα στους 200ο C για 20 λεπτά.
  4. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το αβοκάντο. Πολτοποιήστε το στο πολυμίξερ με το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ και λίγο αλάτι.
  5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια γλυκοπατάτας με τη σάλτσα αβοκάντο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ