Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

1:10 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Σ' αυτό το πιάτο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα ζυμαρικά που σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα ‒ αντί να τα πετάξετε, γιατί να μη φτιάξετε μια πολύ νόστιμη και χορταστική πίτα; Αν ξεκινάτε τη μακαρονόπιτα από το μηδέν, βράζετε τα μακαρόνια λίγο λιγότερο από όσο προτείνεται στη συσκευασία και σταματάτε το βρασμό με κρύο νερό, μια που στη συνέχεια θα μπουν και στο φούρνο, ανακατεμένα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Η συνταγή που προτείνει η Κατερίνα Λένη είναι εύκολη. Σε δέκα μόλις λεπτά η πίτα είναι έτοιμη για ψήσιμο. Πάνω από την πάνω στρώση του φύλλου κρούστας μπορείτε να βάλετε ένα αυγό ή λίγο γάλα για να γυαλίσει και, αν θέλετε, και λίγο σουσάμι. Της πάει πολύ.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • ½ πακέτο μακαρόνια Νο3 ή Νο5
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πακέτο μπέικον
  • 3 αυγά
  • 200-300 ml κρέμα γάλακτος
  • γραβιέρα τριμμένη ή κάποιο άλλο τυρί
  • ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • λευκό σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Δείτε βήμα-βήμα πώς να τη φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ