Πανσέτες με σπιτικά πιτάκια

Πανσέτες με σπιτικά πιτάκια

1:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Κανείς δε λέει όχι σε μερικές ζουμερές χοιρινές πανσέτες, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται με τραγανές πατάτες, χειροποίητα πιτάκια και σπιτικό τζατζίκι. Χρειάζεται μια προετοιμασία – το κρέας μαρινάρεται πριν μπει στο σχαροτήγανο για να γίνει πιο νόστιμο και τρυφερό και η ζύμη για τα πιτάκια θέλει να μείνει για μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί πριν την ανοίξουμε με τον πλάστη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω αυτή τη μικρή αναμονή. Όσο για τις πατάτες που βράζονται, κόβονται κυδωνάτες και μπαίνουν στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, είναι σχεδόν εθιστικές.

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε μερίδες
  • καπνιστή πάπρικα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πιτάκι:
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το τζατζίκι:
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παρακολουθήστε ένα-ένα τα βήματα της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ