Λαδένια Κιμώλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food stylist: Tina Webb

Λαδένια Κιμώλου

2:00 Χρόνος Παρασκευής
8 άτομα Ποσότητα

Μια λιτή, απόλυτα ελληνική... πίτσα με το άρωμα του νησιού. Παραδοσιακά, φτιάχνεται μόνο με κρεμμύδια και ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες. Αν θέλουμε, όμως, να την κάνουμε πιο πλούσια, μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, κάππαρη ή και αντζούγιες.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 4 ώριμες, σφιχτές ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 70 + 90 ml ελαιόλαδο
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρέσκια ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και τα 70 ml ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Την αφήνουμε σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ανοίγουμε με τα χέρια σε καλά λαδωμένο ταψί, δημιουργώντας με τα δάχτυλά μας βαθουλώματα στην επιφάνειά της.
  3. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη ρίγανη, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο στο χαμηλότερο ράφι, για περίπου 50 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ