Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ξινόχοντρο, τυρί και αρωματικά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Tina Webb

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ξινόχοντρο, τυρί και αρωματικά

1:00 Χρόνος Παρασκευής
5 άτομα Ποσότητα

Tα λουλούδια των κολοκυθιών είναι άφθονα το καλοκαίρι. Μπορείτε να τα γεμίσετε και να τα μαγειρέψετε στην κατσαρόλα, μπορείτε όμως να προτιμήσετε και το τηγάνι, όπως σας προτείνουμε σ' αυτήν την συνταγή που συνδυάζει ξινόχοντρο, μανούρι ή ξινομυζήθρα και πολλά μυρωδικά. Το γέμισμα θέλει λίγη έξτρα προσοχή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Υλικά

  • 20 φρέσκους κολοκυθανθούς
  • 100 γρ. ξινόχοντρο, σπασμένο
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ. μανούρι ή ξινομυζήθρα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση) και όσο χρειαστεί για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. ριζάλευρο ή κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • περίπου 120 ml ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθανθούς και αφαιρούμε τον εσωτερικό στήμονα. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε πετσέτα.
  2. Βράζουμε τον ξινόχοντρο στο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αυγό, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Γεμίζουμε με πολλή προσοχή τους ανθούς και διπλώνουμε τις άκρες τους για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση. Τους τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ανακατεύοουμε το αλεύρι, το ριζάλευρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτουμε όσο ανθρακούχο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
  5. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τους γεμιστούς κολοκυθανθούς στο παγωμένο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ