Τρόφιε με πέστο τζενοβέζε
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Tina Webb

Τρόφιε με πέστο τζενοβέζε

0:25 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Pesto ονομάζεται μια ολόκληρη ομάδα ωμών σαλτσών, που, παρά τα εντελώς διαφορετικά υλικά τους, φέρουν το ίδιο όνομα λόγω του κοινού τρόπου με τον οποίο παρασκευάζονται. Το πράσινο pesto με βασιλικό από τη Γένοβα, το οποίο παρουσιάζουμε εδώ, είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής αυτής της ομάδας. Το pesto, θεωρητικά, θα πρέπει να γίνεται πάντα σε γουδί. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ, επιλέγουμε τις πλαστικές του λεπίδες και προσέχουμε να μην ανεβάσει θερμοκρασία. Αν αφού σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας περισσέψει pesto, καλύπτουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο για να μην οξειδωθεί και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά trofie
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 40 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, χωρίς κλωνάρια
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κ.σ. pecorino
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για τη σάλτσα πέστο βάζουμε τα κουκουνάρια με το σκόρδο και λίγο αλάτι στο γουδί* και τα αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αλοιφή.
  2. Προσθέτουμε σε δόσεις τα φύλλα του βασιλικού και συνεχίζουμε να αλέθουμε με κυκλικές κινήσεις.
  3. Ρίχνουμε αργά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το άλεσμα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  4. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Τα σουρώνουμε, διατηρώντας λίγο από το νερό τους, και τα ανακατεύουμε καλά με το pesto. Προσθέτουμε –αν χρειάζεται– λίγο από το νερό όπου έβρασαν, έτσι ώστε να έχουμε μια σχετικά ρευστή σάλτσα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ