Mακαρονάδα με αβγοτάραχο
Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Mακαρονάδα με αβγοτάραχο

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Το αυγοτάραχο -σαν να λέμε το «ελληνικό χαβιάρι»- δίνει ιδιαίτερο χρώμα και γεύση στα ζυμαρικά, κι αυτή η απολαυστική μακαρονάδα το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε τρίμμα αυγοτάραχου (πωλείται συσκευασμένο σε βαζάκια, μπορούμε όμως να το φτιάξουμε μόνοι μας από αυγοτάραχο που έμεινε, στέγνωσε και σκλήρυνε στο ψυγείο) είτε φέτες αυγοτάραχου. Στη δεύτερη περίπτωση θα αφήσουμε στην άκρη το σκόρδο, που καλύπτει τη λεπτή γεύση του αυγοτάραχου και απλώς, αντί του τρίμματος, την ώρα του σερβιρίσματος θα προσθέσουμε 20-24 λεπτοκομμένες φετούλες, μοιράζοντάς τες πάνω από τα πιάτα.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό φινόκιο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα από το νερό βρασμού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τρίμμα αυγοτάραχου

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από όσο προτείνεται στη συσκευασία.
  2. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό όπου έβρασαν. Κρατάμε και μια κουταλιά τρίμμα αυγοτάραχου και ρίχνουμε το υπόλοιπο στην κούπα με το νερό.
  3. Παράλληλα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, μαζί το τσίλι και το σκόρδο, και τα αφήνουμε, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  4. Απομακρύνουμε το σκόρδο και το τσίλι.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και το φινόκιο. Όταν μαλακώσει το φινόκιο, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό με το αυγοτάραχο, που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας τα μακαρόνια με το υπόλοιπο τρίμμα αυγοτάραχου και τον λεπτοκομμένο μαϊντανό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ