Βραστό μπρόκολο με ταχίνι και chimichurri
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Βραστό μπρόκολο με ταχίνι και chimichurri

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 άτομα Ποσότητα

Το μπρόκολο... αλλιώς, σε ένα ελαφρά πικάντικο, χορτοφαγικό και πολύ οικονομικό πιάτο, που μπορείτε να φτιάξετε πραγματικά στο πι και φι. Θα σας πάρει μόλις ένα τέταρτο. Είναι ιδανικό ως ορεκτικό, αλλά είναι ωραιότατο κι όταν θέλετε να φάτε, το μεσημέρι ή το βράδυ, κάτι ελαφρύ.

Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • ½ κούπα ταχίνι
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. λάιμ
  • 4 κ.γ. μέλι
  • 4 κ.γ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • ½ κούπα νερό
  • σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
  • φύλλα κόλιανδρου, χωρίς τα κοτσανάκια τους

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
  2. Αναμειγνύουμε το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το σουσάμι και τα φύλλα του κόλιανδρου, που προορίζονται για το γαρνίρισμα.
  3. Σερβίρουμε το μπρόκολο στα πιάτα και το περιχύνουμε με τη σος ταχίνι και το chimichurri. Το πασπαλίζουμε με το ελαφροκαβουρδισμένο σουσάμι και τα φύλλα κόλιανδρου.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ