Χριστουγεννιάτικα μπισκότα-αστεράκια με μαρμελάδα
φωτό: Monika Grabkowska (Unsplash)

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα-αστεράκια με μαρμελάδα

0:25 Χρόνος Παρασκευής
20 μπισκότα Ποσότητα

Φτιάξτε μικρά πτι-φουρ σε σχήμα αστεριών, γεμίστε τα με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σοκολάτα, βάλτε τα σε σακουλάκια από σελοφάν ή σε όμορφα μεταλλικά κουτιά μπισκότων, ή απλώς τυλίξτε τα με χρωματιστή ζελατίνη περιτυλίγματος, δέστε τα με μια ταιριαστή κορδέλα. Ο κόπος και η φροντίδα, αλλά κι ο χρόνος που αφιερώσατε για να τα φτιάξετε, κάνουν το δώρο σας πραγματικά πολύτιμο. Θα χρειαστείτε 2 κουπ-πατ (1 σε σχήμα αστεριού με διάμετρο 4 εκ. κι 1 στρογγυλό με διάμετρο 2 εκ.), 1 αντικολλητική λαμαρίνα ή 1 λαδόκολλα και 1 σχάρα ζαχαροπλαστικής με ποδαράκια. Σε μερικά αστεράκια ή και σε όλα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα με λιωμένη σοκολάτα ή με μια κρέμα φουντουκιού όπως η Merenda ή η Nutella. 

Υλικά

  • 250 γρ. ελαφρά λιωμένο βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο ή όποια άλλη προτιμάτε

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε, σε ηλεκτρικό μίξερ με το εξάρτημα φτερό ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, το βούτυρο με την άχνη μέχρι να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, και στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια.
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη μαγιά, τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη ζυμώνουμε ελαφρά. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ.
  5. Με το κουπ-πατ κόβουμε τη ζύμη σε αστέρια και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα, στην οποία έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  6. Χρησιμοποιώντας το στρογγυλό κουπ-πατ, σχηματίζουμε ένα κυκλάκι στο κέντρο των μισών αστεριών και το ανασηκώνουμε, για να χρησιμοποιήσουμε και πάλι τη ζύμη του, μαζί με όλα τα άλλα κυκλάκια, ώστε να ξαναπλάσουμε κι άλλα αστεράκια.
  7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, για 12-15 λεπτά, αναλόγως με τον τύπο του φούρνου μας. Μόλις πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα.
  8. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στα αστεράκια χωρίς τρύπα. Αν χρησιμοποιήσουμε την άχνη, την πασπαλίζουμε κοσκινίζοντάς την πάνω από αυτά με την τρύπα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σαν καπάκι, πάνω στη μαρμελάδα, φροντίζοντας να ευθυγραμμίσουμε τα τρίγωνά τους.
  9. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για να κολλήσουν μεταξύ τους.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ