Καρέ από μοσχαράκι με κρούστα κάππαρης και ντοματίνια με σπανάκι και βασιλικό
φωτο: Light & Shadow Studio / επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Καρέ από μοσχαράκι με κρούστα κάππαρης και ντοματίνια με σπανάκι και βασιλικό

0:30 Χρόνος Παρασκευής
2 άτομα Ποσότητα

Εxecutive chef του Μakedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, κι από τους πιο απόλυτους εκφραστές της κουζίνας του τόπου μας, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, κρατά στα πιάτα του ζωντανή την παράδοση και παράλληλα την μπολιάζει με νέες ιδέες και τεχνικές, προσδίδοντάς της βάθος και ένταση. Εκείνος μας έδωσε τη συνταγή γι' αυτό το πιάτο που πραγματικά είναι γεμάτο αρώματα. Και φτιάχνεται σε μόλις μισή ώρα.

Υλικά

  • 360 γρ. κόντρα
  • 400 γρ. κόκκινα ντοματίνια
  • 300 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 2 κλαδάκια βασιλικό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την κρούστα κάππαρης
  • 150 γρ. κάππαρη
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι
  • 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 30 γρ. μαϊντανό
  • 30 γρ. σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε την κρούστα κάππαρης μαλακώνουμε το βούτυρο στο μπλέντερ και προσθέτουμε την κάππαρη, το τυρί, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε αυτό το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κατόπιν το αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι για 4-5 λεπτά την κάθε του πλευρά. Αφού το βγάλουμε από τη φωτιά, βάζουμε πάνω του ένα κομμάτι από την κρούστα κάππαρης και το κρατάμε σε ζεστό μέρος.
  3. Σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο λάδι, το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό και το σκόρδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Παίρνουμε ένα ζεστό πιάτο, τοποθετούμε το μοσχαράκι κομμένο σε φέτες, γαρνίρουμε με το σπανάκι και τα ντοματίνια και σερβίρουμε αμέσως.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ