Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

1:35 Χρόνος Παρασκευής
4 βαζάκια Ποσότητα

Όλοι μας απολαμβάνουμε στο πρωινό μια φέτα φρέσκου ψωμιού αλειμμένη με μαρμελάδα. Φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ικανοποίησή σας, αν αυτή τη μαρμελάδα την έχετε φτιάξει μόνοι σας! Ε, λοιπόν, είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε. Διαλέξτε φράουλες φρέσκιες φρέσκιες και ξεκινήστε.

Υλικά

  • 2 κιλά φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη τις αφήνουμε σκεπασμένες για ένα βράδυ.
  2. Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Συνεχώς προσπαθούμε να ξαφρίζουμε. Παρατηρούμε το χρώμα και όταν δούμε ότι δένει καλά το σιρόπι προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
  4. Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ