Τιραμισού

Τιραμισού

0:25 Χρόνος Παρασκευής
10-12 μερίδες Ποσότητα

Ο Χρήστος Βέργαρδος φτιάχνει ένα πολύ αγαπημένο γλυκό, το όνομα του οποίου στα ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά», στην κουζίνα της εκπομπής «Ευτυχείτε!». Μας προτείνει διαφορετικούς τρόπους να το σερβίρουμε, αφού το αφήσουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο να δέσει: σε ποτήρι, σε ταψάκι, αλλά και σε βάφλες ή σε χωνάκια...

Υλικά

  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 5 κρόκοι
  • 1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτί σαβαγιάρ
  • σκόνη κακάο
  • 400ml νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

  1. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρασκευή βήμα-βήμα: