Αλμυρά μάφιν

Αλμυρά μάφιν

0:45 Χρόνος Παρασκευής
12 μάφιν Ποσότητα

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και θέλετε να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα; Αυτά τα αλμυρά μάφιν με μπέικον και τσένταρ είναι μια πολύ καλή λύση. Θα σας πάρει μόλις 20 λεπτά να τα ετοιμάσετε κι άλλα τόσα περίπου για να τα ψήσετε.

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο (συν 20 γρ. για το άλειμμα)
  • 10 φέτες μπέικον
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.σ. baking powder
  • 150 ml γάλα
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • λίγο ψιλοκομμένο πράσο
  • 150 γρ. τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και αλείφετε μ’ ένα πινέλο μια θήκη για 12 μάφιν.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον για 5 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το baking. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, αναμείξτε το βούτυρο στο μείγμα αλεύρι μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το λάδι και το αβγό. Ρίξτε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά μέχρις ότου το μείγμα ενωθεί καλά. Προσθέστε το μπέικον, το ψιλοκομμένο πράσο και το τυρί.
  5. Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ