Τάρτες με μαρμελάδα και μήλα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Τάρτες με μαρμελάδα και μήλα

2:00 Χρόνος Παρασκευής
4 τάρτες 8 εκ. ή 1 μεγάλη τάρτα 28 εκ. Ποσότητα

Με τα παρακάτω υλικά μπορείτε να φτιάξετε είτε οκτώ τάρτες των 8 εκατοστών, είτε μια μεγάλη τάρτα των 28 εκατοστών. Προτιμήστε τα μήλα στάρκινγκ, τα οποία προσφέρονται τόσο για μαγείρεμα όσο και για χρήση στη ζαχαροπλαστική, έχουν ισορροπημένη γεύση και άρωμα και όταν ψηθούν αποκτούν μια μοναδική, βουτυράτη υφή. Είναι τα ιδανικά για αυτή την συνταγή.

Υλικά

  • 300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο ή με φρούτα του δάσους
  • 4 μήλα στάρκινγκ
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. τριμμένα αμύγδαλα (πολύ λεπτά, σχεδόν σκόνη)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκους αυγού
  • αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατέψτε με τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα υπόλοιπα υλικά με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα. Ρίξτε τους κρόκους και 2-3 κουταλιές κρύο νερό, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ζύμη.
  2. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Αφού τη βγάλτε από το ψυγείο, αφήστε τη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσετε να τη δουλέψετε με ευκολία. Χωρίστε τη σε 4 μέρη και με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο στις διαστάσεις της φόρμας (4 μικρότερες φόρμες ή 1 μεγάλη φόρμα για τάρτες).
  4. Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε ελαφρώς τις φόρμες (εναλλακτικά απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού για να μην κολλήσει η ζύμη και για να την ξεφορμάρετε πιο εύκολα). Απλώστε τους δίσκους ζύμης, μοιράστε τη μαρμελάδα και απλώστε τη στην επιφάνεια με ένα πινέλο.
  5. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Απλώστε τα πάνω από τη μαρμελάδα.
  6. Ψήστε τις τάρτες στους 180ο C για 40 λεπτά. Αφήστε τες μετά να κρυώσουν, πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ