Σπαγγέτι με σιτσιλιάνικη σάλτσα τόνου
φωτογραφία: iStock/Ιdeal Image

Σπαγγέτι με σιτσιλιάνικη σάλτσα τόνου

0:20 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Η πιο εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα που θα ετοιμάσετε στο λεπτό. Δοκιμάστε τη και με γαρίδες ή μύδια που θα τα έχετε πρηγουμένως αχνίσει, αλλά και με ψιλοκομμένο ψαχνό ψαριού, όπως μυλοκόπι, μπακαλιάρο ή συναγρίδα.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 400 γρ. φιλέτο τόνου σε λάδι ή νερό
  • 400 γρ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 τσίλι πιπεριά ή 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στον κάδο του μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την κάππαρη, το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά ή το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Στραγγίστε τον τόνο και κόψτε τον σε μικρότερα κομμάτια. Ρίξτε τον στη σάλτσα, προσθέστε μισό κουταλάκι αλάτι και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία τους και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ