Σπιτικές βάφλες
φωτογραφία: Melissa Walker Horn (Unsplash)

Σπιτικές βάφλες

0:25 Χρόνος Παρασκευής
3 μερίδες Ποσότητα

Τις σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας, αν θέλετε λίγη άχνη ζάχαρη. Ταιριάζουν με οποιαδήποτε μαρμελάδα και σαντιγί, αλλά μπορείτε να τις συνοδεύσετε και με τη μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας, την αγαπημένη σας σος σοκολάτας, καθώς και φρέσκα φρούτα ή ακόμη και γιαούρτι.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο βούτυρο για τη βαφλιέρα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το σίδερο βάφλας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Αλείφετε τις κεραμικές επιφάνειες με βούτυρο.
  3. Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αβγά. Ανακατέψτε το γάλα και το βούτυρο και τη βανίλια.
  4. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού. Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
  5. Με μια κουτάλα γεμίστε τη θήκη βάφλας. Ψήστε τις βάφλες μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ