Κοτόπουλο σουβλάκι με γλυκόξινη σάλτσα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κοτόπουλο σουβλάκι με γλυκόξινη σάλτσα

0:45 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αυτά τα νόστιμα, ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου που μαρινάρονται σε σόγια, γλυκιά πάπρικα, κέτσαπ και μέλι, φτιάχνονται εύκολα και σχετικά γρήγορα. Θα γίνουν από τα αγαπημένα σας! Συνοδέψτε τα με ρύζι ή κάποια άλλη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 50 ml σόγια σος
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα ισομεγέθη κομμάτια και αλατίστε τα.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τη σόγια σος, την κέτσαπ, το μέλι, το ηλιέλαιο και το μπούκοβο και ανακατέψτε τα.
  3. Περιχύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατέψτε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
  4. Περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ