Πορτογαλικά φασολάκια τεμπούρα

Πορτογαλικά φασολάκια τεμπούρα

0:20 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Τα peixinhos da horta (φασολάκια τεμπούρα), oι ντόπιοι τα ονομάζουν... χορτοφαγικά ψαράκια. Η τεμπούρα, την οποία όλοι γνωρίζουμε ως γιαπωνέζικη τεχνική τηγανίσματος λαχανικών και θαλασσινών σε χυλό, έχει τις ρίζες της στους πρώτους Πορτογάλους που έφτασαν στην Ιαπωνία το 1600. Tempora ήταν η περίοδος νηστείας για τους καθολικούς που συνήθιζαν να τηγανίζουν λαχανικά για τα καθημερινά γεύματα. Οι Γιαπωνέζοι εξέλιξαν το χυλό, τον έκαναν πιο αέρινο και τραγανό, και καθιέρωσαν την τεμπούρα ως μια παραδοσιακή τεχνική της κουζίνας τους.

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κορνφλάουρ
  • 300 ml μπίρα
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα φασολάκια από τις ίνες τους (αν έχουν) και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπίρα με το αυγό, το κορνφλάουρ και το αλεύρι και προσθέστε λίγο αλάτι.
  3. Βουτήξτε τα φασολάκια ένα ένα στο χυλό και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
  4. Βγάλτε τα μετά πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι και σερβίρετέ τα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ