Αρωματικά ψητά μήλα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Αρωματικά ψητά μήλα

0:30 Χρόνος Παρασκευής
2 μεγάλα φλιτζάνια Ποσότητα

Ψήνουμε μήλα, αρωματισμένα με κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο, τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε είτε με γιαούρτι και γκρανόλα ή καρύδια, είτε, αν προτιμάμε μια πιο πληθωρική εκδοχή τους, με παγωτό βανίλια και τριμμένα μπισκότα. Είναι ένα δροσερό και θρεπτικό επιδόρπιο.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους.
  2. Βάλτε τα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη.
  3. Ανακατέψτε τα, βάλτε ανάμεσα τους το ξύλο κανέλας και τους αστεροειδείς γλυκάνισους και πασπαλίστε τα με το μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέστε 100 ml νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.
  5. Αφήστε τα να κρυώσουν, αφαιρέστε τη κανέλα και τους αστεροειδείς και διατηρείστε τα σε γυάλινο δοχείο τροφίμων στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ