Φοκάτσια με λαχανικά
φωτογραφία αρχείου: Pixabay

Φοκάτσια με λαχανικά

1:15 Χρόνος Παρασκευής
Για ένα ταψί Ποσότητα

Στην κουζίνα της εκπομπής Ευτυχείτε! η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα μια μυρωδάτη ιταλική φοκάτσια με λαχανικά. Η ίδια βάζει ντοματίνια, κρεμμύδι, μανιτάρια, ελιές και δεντρολίβανο, ανάλογα με την εποχή, όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά λαχανικά. Το ζυμάρι θα χρειαστεί να το αφήσουμε να ξεκουραστεί και φουσκώσει. Όσο μας περισσέψει μπορούμε, αν θέλουμε, να το κάνουμε μικρά φραντζολάκια. 

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 3 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 15 ντοματάκια τσέρυ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 μανιτάρια λευκά
  • χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ