Τάρτα με σέσκουλα και πράσα
φωτογραφία: Stavros Kostakis / Food styling: Olivia Artemis Webb

Τάρτα με σέσκουλα και πράσα

1:45 Χρόνος Παρασκευής
Για μία τάρτα με διάμετρο 24 εκ. Ποσότητα

Μια αλμυρή τάρτα με τραγανή, καρυδάτη ζύμη και πλουσιοπάροχη, πολύ μυρωδάτη γέμιση –πράσα, σέσκουλα, κρεμμυδάκια κι έναν συνδυασμό ανθότυρου, τριμμένης φέτας και γραβιέρας– που θα γίνει η αγαπημένη σας με την πρώτη μπουκιά.

Υλικά

  • Για τη βάση της τάρτας:
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 1 κρόκο
  • λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500 γρ. σέσκουλα πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. τριμμένη φέτα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίξτε το αλάτι, τα καρύδια και το βούτυρο. Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μείγμα του αλευριού μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ρίξτε τον κρόκο και το νερό, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ζύμη.
  2. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Βγάλτε τη από το ψυγείο, αφήστε τη να συνέλθει για 5-6 λεπτά και ανοίξτε τη με τον πλάστη.
  3. Αλείψτε με βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας για τάρτες, αλευρώστε και απλώστε το φύλλο που ανοίξατε. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  4. Σοτάρετε στο βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίσουν.
  5. Βάλτε σε ένα μπολ τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο και το μείγμα με τα σοταρισμένα σέσκουλα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε τα.
  6. Αδειάστε το μείγμα στη βάση της τάρτας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ