Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

1:00 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Αυτές οι πολύ ζουμερές χοιρινές μπριζόλες που περνάνε πρώτα από το τηγάνι και μετά μπαίνουν στο φούρνο με μπίρα, χυμό πορτοκαλιού και αρωματικά είναι μια πολύ καλή ιδέα για το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με όποια γαρνιτούρα προτιμάτε: πατάτες, τηγανητές ή ψητές, ρύζι, μια ωραία σαλάτα...

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (κόντρα με κόκαλο ή λαιμού με κόκαλο)
  • 250 ml μπίρα
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 250 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας σπασμένο πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίξτε τις μπριζόλες.
  2. Αφού τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές, βάλτε τες σε ένα ταψί και ρίξτε την μπίρα, το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το πιπέρι, λίγο αλάτι και τα δαφνόφυλλα.
  3. Ψήστε τις μπριζόλες στους 180ο C στον αέρα για 50 λεπτά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Συνοδέψτε τες με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ