Μοσχαράκι γάστρας με πατάτες και πάπρικα
φωτογραφία: iStock/Ideal image

Μοσχαράκι γάστρας με πατάτες και πάπρικα

2:45 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Μοσχαράκι, μαγειρεμένο με απλά υλικά ‒πατάτες, κρεμμύδια, καρότα και πελτέ, γλυκιά πάπρικά και σκόρδο‒ σ' ένα πιάτο γλυκοφάγωτο, από εκείνα που νοστιμίζουν τις κρύες μέρες του χειμώνα και σε τυλίγουν με σπιτική θαλπωρή.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια στηθοπλευρά με κόκαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο.
  2. Ρίξτε στη γάστρα τα κομμάτια του κρέατος και την πάπρικα. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Αλατίστε και προσθέστε στη γάστρα τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και 1 λίτρο ζεστό νερό.
  4. Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2,5 ώρες.
  5. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ